טעמן | שיווק מוצרי מזון

פריקסה של מיכל הררי

המצרכים:

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
2 כפות שמן טעמן
ביצה שלמה
כוס מים (בכוס אוניברסלית)
1 כף עראק

לטיגון:
1.5 ליטרים שמן קנולה של טעמן

למילוי:
תפוחי אדמה מבושלים וביצים קשות – הכל מקולף וחתוך לקוביות
טונה טעמן בשמן- 2 קופסאות מסוננות מנוזלים
חמוצים, ממרח לימון כבוש, אריסה, סלט עגבניות חריף
וכל מה שאוהבים.

הוראות הכנה:

  1. מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים
    לבצק למעט המלח, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים
    פנימה ביצה, שמן, מים בהדרגה ואלכוהול. לבסוף
    מוסיפים את המלח.
  2.  לשים עד לקבלת בצק רך ונוח.
  3. מניחים להתפחה של כ-40 דקות
  4. מחלקים לכדורים קטנים ובעזרת הידיים מגלגלים כל
    כדור ללחמניה אליפסית.
  5. מניחים את הלחמניות לתפיחה נוספת של כחצי שעה
    עד 40 דקות בצורה מרווחת מאד.
  6. מחממים שמן בסיר רחב. כשהשמן חם מטגנים בו
    את הלחמניות על אש נמוכה עד השחמה משני הצדדים.
  7. כשהלחמניות מתקררות מעט פותחים אותן וממלאים
    במה שאוהבים.

טיפים:

  1. ניתן לגזור ריבועי נייר פרגמנט ולהניח עליהם את
    הלחמניות לפני ההתפחה, זה יקל מעליך להעביר אותן
    לטיגון.
  2. כדי לדעת אם השמן חם דיו – הכניס/י קצה של כף
    עץ, אם נוצרות בועות קטנות סביבה השמן מספיק חם.
  3. כדאי להניח חתיכה של גזר בשמן של הטיגון.

בתאבון 🙂

♥ המתכון של מיכל הררי♥