המצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
2 כפות שמן טעמן
ביצה שלמה
כוס מים (בכוס אוניברסלית)
1 כף עראק
לטיגון:
1.5 ליטרים שמן קנולה של טעמן
למילוי:
תפוחי אדמה מבושלים וביצים קשות – הכל מקולף וחתוך לקוביות
טונה טעמן בשמן- 2 קופסאות מסוננות מנוזלים
חמוצים, ממרח לימון כבוש, אריסה, סלט עגבניות חריף
וכל מה שאוהבים.
הוראות הכנה:
- מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים
לבצק למעט המלח, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים
פנימה ביצה, שמן, מים בהדרגה ואלכוהול. לבסוף
מוסיפים את המלח. - לשים עד לקבלת בצק רך ונוח.
- מניחים להתפחה של כ-40 דקות
- מחלקים לכדורים קטנים ובעזרת הידיים מגלגלים כל
כדור ללחמניה אליפסית. - מניחים את הלחמניות לתפיחה נוספת של כחצי שעה
עד 40 דקות בצורה מרווחת מאד. - מחממים שמן בסיר רחב. כשהשמן חם מטגנים בו
את הלחמניות על אש נמוכה עד השחמה משני הצדדים. - כשהלחמניות מתקררות מעט פותחים אותן וממלאים
במה שאוהבים.
טיפים:
- ניתן לגזור ריבועי נייר פרגמנט ולהניח עליהם את
הלחמניות לפני ההתפחה, זה יקל מעליך להעביר אותן
לטיגון. - כדי לדעת אם השמן חם דיו – הכניס/י קצה של כף
עץ, אם נוצרות בועות קטנות סביבה השמן מספיק חם. - כדאי להניח חתיכה של גזר בשמן של הטיגון.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של מיכל הררי♥