המצרכים ל-10 יחידות:
טונה טעמן בשמן- 2 קופסאות מסוננות מנוזלים
4 ביצים גודל M
בצל בינוני קטן קצוץ
1 כוס קמח תופח
חצי כפית טימין יבש (לא חובה)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן טחון
כ-15 יחידות זיתי קלמטה מגולענים, חתוכים גס
1/4 כוס שמן זית של טעמן
2 כפות שמן קנולה טעמן לטיגון
שומשום לפיזור מעל המאפינס
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות
1. מסננים את קופסאות הטונה של טעמן ושומרים את השמן.
2. מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן עד הזהבה
3. מוסיפים למחבת את הטונה שסיננו ואת הזיתים הקצוצים.
4. מערבבים קלות ומכבים את הלהבה, מניחים את התערובת בצד להצטננות.
5. לאחר שהתערובת הצטננה, מעבירים אותה לקערה יחד עם השמן שסיננו מהטונה.
6. מוסיפים ביצים, קמח, שמן זית ותבלינים ומערבבים היטב.
7. ממלאים תבנית שקעים משומנת קלות בתערובת עד ל-4/3 מגובה השקע,
מפזרים זרעוני שומשום.
8. אופים כ-30-25 דקות ומוציאים מהתנור לצינון.
המאפינס צריכים להיות זהובים ורכים למגע.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של ענבל ♥