מצרכים:
8 מנות
הרכיבים לסלט:
½ כוס בורגול בינוני, ברור ומושרה ב-3 כוסות מים רגילים.
כוס קינואה לבנה
חצי כוס חמוציות
רבע פלפל ירוק חריף (לא חובה)
1/2 כוס פרוסות שקדים מולבנות, קלויות
הרכיבים לרוטב ויניגרט דבש:
⅓ כוס שמן זית טעמן
⅓ כוס מיץ לימון טעמן
⅓ כוס דבש טעמן
2 שיני שום כתושות
כפית ורבע מלח
הוראות הכנה:
- מסננים את הבורגול מהמים.
- מכניסים את הקינואה לסיר עם 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה וממתינים שהקינואה תתפח ותהפך לשקופה. כשזה קורה, מסננים את הקינואה ושוטפים אותה בזרם מים קרים.
- קוצצים דק את הפלפל החריף.
- מניחים בקערה את הקינואה, הבורגול, החמוציות, הפלפל החריף והשקדים הקלויים בקערה.
- מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ומערבבים בעדינות עם הסלט.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של ענבל מ. עיני ♥