המצרכים:
לרוטב בשמל:
50 גר חמאה
4 כפות קמח
4 כוסות חלב
לתיבול- מלח, פלפל, אבקת שום, אגוז מוסקט לפי הטעם.
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית "טעמן"
1 בצל קצוץ קטן
2 קופסאות שימורים קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות של טעמן
תיבול – מלח, פלפל, כפית
סוכר, אבקת שום
להרכבה:
דפי לזניה של טעמן
גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה:
בסיר ממיסים את החמאה, כשהיא נמסה לגמרי
מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב, רצוי בעזרת מטרפה
למניעת גושים. כשכל הקמח התאחד עם החמאה
מתחילים להוסיף את החלב לאט לאט. בהתחלה זה
ייראה קצת כמו טחינה, לא להיבהל, להמשיך לערבב עם
המטרפה טוב טוב וכל פעם שהחלב נטמע להוסיף עוד קצת.
אחרי שהוספנו את כל החלב מביאים לרתיחה,
מתבלים, טועמים מתקנים תיבול, ונותנים לרוטב עוד
כמה דקות בישול להסמכה, אבל מערבבים מדי פעם
שתחתית הרוטב לא תשרף. מצננים.
בסיר נפרד מטגנים את הבצל בשמן זית, כשהוא
מתחיל להשחים מוסיפים את קופסאות העגבניות
ומביאים לרתיחה. מוסיפים תיבול, טועמים, מתקנים,
ונותנים לרוטב להתבשל כרבע שעה. אם הוא מסמיך מדי
אפשר להוסיף מעט מים. מצננים. (אם אוהבים שהרוטב
להרכבת המנה: חלק אפשר לטחון אותו בבלנדר מוט).
מחממים תנור ל 170 מעלות
בינתיים מסדרים דפי לזניה בתחתית תבנית פיירקס או תבנית חד פעמית, מוזגים מעליהם
מרוטב העגבניות שכבה נדיבה. מכסים בדפי לזניה ומוזגים מהרוטב הלבן. ממשיכים כך שכבה
אחר שכבה כשבכל פעם מוזגים מרוטב אחר לסירוגין עד שהתבנית מלאה. לסיום מערבבים
מעטי משני הרטבים ביחד ומכסים את השכבה האחרונה, מפזרים מעל פתיתי גבינה צהובה.
מכניסים לאפייה בחום 170 מעלות כ 20-30 דק' עד שהכל מתרכך והגבינה למעלה משחימה.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של משי שטרן ♥