מצרכים:
3 חלות בינוניות או 2 גדולות
קילו קמח לבן מנופה
¼ 1 כפות שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפיה
½ 3 כפות סוכר
½ כוס דבש טעמן
1 כף מלח
⅓ כוס שמן זית טעמן
כ- 2 כוסות מים חמימים
להברשה וציפוי
1 ביצה טרופה
שומשום לפיזור מעל החלות, או תערובת של תוספות אהובות עליכם
הוראות הכנה:
- מכניסים לקערת המיקסר את החומרים היבשים ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה. מוסיפים את הדבש, השמן והמים החמימים (יתכן ויהיה צורך בעוד מים, תלוי בספיחת הנוזלים של הקמח שבו משתמשים). לשים כ-7 דקות במהירות נמוכה, לקראת הסוף מוסיפים גם את המלח. הבצק צריך להיות רך, גמיש ונעים למגע.
- מעבירים לקערה גדולה, מכסים ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום של 195° ואם יש טורבו אז מפעילים אותו
- מוציאים מהקערה את הבצק התפוח למשטח מקומח, לשים אותו לישה קצרה ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק בעזרת מערוך, ומגלגלים לגליל ארוך וצר, מהגליל יוצרים צורת שבלול, כשאת החלק האחרון מכניסים מעט מתחת לשבלול שיצרנו.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים שוב להתפחה שניה של כ-35 דקות.
- מורחים על החלות בעדינות ביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום או כל תוספת שאוהבים.
- אופים את החלות בשליש התחתון של התנור עד שהן משחימות, מוציאים למשטח קירור ומניחים להן להצטנן.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של ענבל מ. עיני ♥