המצרכים ל-8 מנות:
לאורז הלבן:
3 כוסות אורז בסמטי טעמן
3 כפות שמן קנולה טעמן
כף שטוחה מלח
4 כוסות מים רותחים
לתוספת הירקות:
קופסת פטריות חתוכות טעמן, מסוננת מנוזלים
3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לגפרורים
בצל לבן בינוני, חתוך לרצועות
צרור עלי שמיר טריים, קצוצים דק
3 כפות שמן קנולה טעמן
½ כפית תבלין כורכום
½ כפית מלח
הוראות הכנה:
ייחודיות המנה היא בבישול האורז בנפרד מהירקות, ועירבוב קצר לפני ההגשה
- משרים את האורז הבסמטי למשך כחצי שעה במים בטמפרטורת החדר, לאחר מכן מסננים לחלוטין.
- מחממים 3 כפות שמן בסיר בינוני ומוסיפים את האורז ואת המלח.
- מטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות, ולאחר מכן מוסיפים בזהירות 4 כוסות מים רותחים. מערבבים קלות, מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים את האורז כרבע שעה, עד שהוא מתרכך.
בינתיים מכינים את תוספת הירקות
- מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן קנולה טעמן ומוסיפים את רצועות הבצל.
- מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל הופך לשקוף.
- מוסיפים את הפטריות, מטגנים עוד כ-2 דקות ולאחר מכן מוסיפים את רצועות הגזר, המלח והכורכום.
- מטגנים עד שהפטריות והגזר מקבלים מעטה זהוב, מכבים את הלהבה ומוסיפים את השמיר הקצוץ. מערבבים קלות.
להגשה, מוזגים את הירקות לסיר האורז, מערבבים קלות ומגישים לצלחת מרכזית.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של ענבל מ. עיני ♥