מצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן מנופה
שקית אבקת אפיה
½ כוס שמן קנולה טעמן
חצי כוס סוכר
½ כוס מיץ תפוזים או חלב סויה בטעם וניל
100 גר' רסק תפוחים טעמן
½ כוס אגוזי מלך חצויים
½ כוס שקדים שלמים
½ כוס חמוציות (או צימוקים למי שאוהב)
½ כוס זרעי שומשום
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום 160° מעלות
- מערבבים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק לפי סדר הופעתם עד לאיחוד הרכיבים ויצירת בצק רך ונעים למגע (ניתן להכין גם ללא מיקסר).
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק גליל ארוך ומעט רחב כמו לביסקוטי, מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- יוצרים חתכים אלכסוניים בגלילים למניעת סדקים.
- אופים כ-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
- מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין, לאחר הצינון פורסים את הגלילים בעזרת סכין חדה ולא משוננת לפרוסות
- מחממים תנור שוב ל-150°
- מניחים את הפרוסות על מגש מרופד בנייר אפיה כאשר הפרוסות שוכבות, ומכיניסים לתנור לייבוש והזהבה נוספת למשך כ-30 דקות
בתאבון 🙂
♥ המתכון של ענבל מ. עיני ♥