המצרכים:
- 8 עלי לזניה של טעמן שבורים ביד
- כף מלח לבישול הפסטה
- חבילת ערמונים בואקום של טעמן – קצוצה
- 300 גר בשר בקר מבושל, קצוץ
- 2 כפות שמן זית טעמן
- 2 פלפל חריף קטן פרוס דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 4 חצאי אפרסקים שטופים – משימורים של טעמן
- מעט מלח אטלנטי
רוטב ענבים שוקולד:
- כוס מיץ ענבים טעמן
- חצי כוס ציר בקר (רוטב מבישול הבשר)
· 80 גר' שוקולד מריר איכותי של טעמן
הוראות הכנה:
- בסיר גדול ממלאים מים ומביאים לרתיחה, מבשלים את הפסטה עד שמוכנה, מסננים ושוטפים.
- מחממים במחבת שמן זית, ומחממים את הבשר, מוסיפים את הפסטה, האפרסקים, חצי מכמות הפלפל החריף, ערמונים, ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול
- מכבים את האש מוסיפים מלח גס, ופטרוזיליה קצוצה.
-
- רוטב ענבים ושוקולד:
- בסיר קטן מניחים מיץ ענבים וציר בקר, מבשלים עד שיורד לחצי כמות.
- מוסיפים קוביות שוקולד אחת אחרי השנייה ומערבבים עם מטרפה, עד שמגיעים להסמכה הרצויה.
- ממשיכים לבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה, טועמים ומתקנים תיבול.
- הגשת המנה:
בצלחת פסטה מניחים את הפסטה המוכנה, שופכים מעל כמה כפות מהרוטב, מסיימים עם נגיעות פלפל חריף.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של ישראל דודק ♥