המצרכים:
1 קופסא עגבניות קצוצות של טעמן
10 שיני שום
1 פלפל חריף
1 כוס (300 גרם) אורז פרסי של טעמן
2 כפות רסק עגבניות
1 כף שטוחה סוכר
1 כף מלח
1 כף מלאה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן זית של טעמן
2 ליטר מים
חצי לימון
הוראות הכנה:
- קוצצים 5 שיני שום לפרוסות ואת הפלפל לקוביות קטנות
- מחממים מעט שמן זית במחבת
- מוסיפים את השום החתוך השלם ואת הפלפל ומטגנים מעט
- מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות
- מוסיפים מעט מים ומערבבים.
- מוסיפים את כל התבלינים.
- מבשלים את הרוטב עד שהוא מבעבע
- מוסיפים 2 ליטר מים ומרתיחים.
- כאשר המים רותחים – מוסיפים את האורז ומבשלים 10-12 דקות.
שימו לב: לא לבשל יותר מהזמן הזה, גם אם האורז קשה! הוא מתרכך אחר כך!
- נותנים למרק לנוח 10 דקות לפני הגשה.
- לבחירה: סוחטים מעט לימון לתוך המרק ומגישים חם.
בתיאבון!
♥ המתכון של מירי קוקיאשווילי ♥