המצרכים:
3 כפות שמן קנולה של טעמן
תחתיות ארטישוק של טעמן
2 בצלים גדולים
8 שיני שום קלופות גדולות
קילו ארטישוק ירושלמי טרי חתוך לקוביות
4 מקלות סלרי טרי ורענן
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
4-3 כוסות מים רותחים
שקית ערמונים של טעמן
לתיבול:
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
קורט פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הוראות הכנה:
1. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה
2. מוסיפים את הסלרי לטיגון קצר
3. מוסיפים את השום והערמונים לקלייה קלה כשתי דקות
4. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, את תחתיות הארטישוק ואת תפוח האדמה
5. מטגנים מספר דקות ומערבים
6. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים 4-3 כוסות מים.
7. מרתיחים היטב מספר דקות
8. מנמיכים את האש ומבשלים 30-20 דקות עד שהירקות מתרככים
9. טוחנים בבלנדר מוט
10 . מתקנים טעמים או סמיכות (ניתן להוסיף מים למרקם דליל יותר)
להגשה: מפזרים במרכז הצלחת צנוברים, שומשום
ופלפל שחור גרוס
בתיאבון!
♥ המתכון של לירון בן סעדון ♥