טעמן | שיווק מוצרי מזון

תפוחי אדמה מוקרמים בפטריות ושמנת

המצרכים:

לרוטב:
רבע כוס חלב
כף אבקת מרק פטריות
מיכל 250 גרם שמנת לבישול
1 חבילה פטריות חתוכות טעמן
25 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית של טעמן
אגוז מוסקט, מלח ופלפל

כ 6 תפוחי אדמה גדולים (אפשרי להחליף חלק מתפוחי האדמה בבטטה)

להקרמה:
200 גרם גבינה צהובה מגורדת

הוראות הכנה:

מכניסים לתנור את תפוחי האדמה בחום של 200 מעלות צלזיוס
ואופים עד שהם רכים לגמרי.

בינתיים מכינים רוטב-
מטגנים בחמאה או בשמן זית של טעמן קופסאת פיטריות מסוננת היטב וסחוטה
מוסיפה את השמנת והחלב את אבקת מרק הפיטריות, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים על
חום נמוך עד שהרוטב מסמיך קצת.
חוצה כל תפוח אדמה לאורכו אבל לא עד הסוף !
מועכים קצת עם מזלג את תוכן התפוח אדמה כדי שיהיה מקום לרוטב.
מסדרים את תפוחי האדמה צמודים בתבנית,
יוצקים מהרוטב על כל אחד מהם ומפזרים בנדיבות גבינה צהובה מגוררת.
מכניסים חזרה לתנור בחום של 220 מעלות עד שכל הגבינה מלמעלה נמסה.
אפשר לקשט בעיגולי בצל ירוק.

בתאבון 🙂

♥ המתכון של נירית טיירי ♥