המצרכים:
1 חבילת עלי פילו מופשר לילה במקרר
1 ק"ג בשר עוף טחון/הודו טחון
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים
2 כוסות פירות יבשים-
צימוקים,משמשים,שזיפים
כוס רסק תפוחים טעמן
חצי כוס דבש טעמן
חצי כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
שומשום צבעוני
ביצה
שמן להברשה/תרסיס שמן
הוראות הכנה:
- מכינים את המלית: מטגנים במחבת גדולה בצל קצוץ ושום להזהבה, מוסיפים את העוף הטחון ומבשלים כ10- דקות, מוסיפים את הפירות היבשים קצוצים גס, הצנוברים והתבלינים.טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מעבירים את המלית לקערה ונותנים לה להתקרר. לאחר הקירור מוסיפים לקערה את הדבש, רסק התפוחים, והפטרוזליה הקצוצה ומערבבים בעדינות לאיחוד.
- לוקחים עלה פילו מברישים בשמן ומניחים עליו עלה נוסף. חותכים כל עלה לחצי לאורך, מניחים 3 כפות מתערובת המילוי בתחילת העלה וסוגרים לסיגר מגולגל.
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום בצבעים, אופים בתנור למשך 15 דקות.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של סיון כהניאן ♥