המצרכים:
לבסיס:
בצק פריך מלוח קפוא
למלית:
2 כפות שמן זית של טעמן
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 קופסאת שימורים פטריות של טעמן
חתוכות ומסוננת היטב מנוזלים
1 סלסילת פטריות טריות פרוסות
1 שקית ערמונים בואקום של טעמן קצוצים
250 מ"ל שמנת מתוקה או קופסאת ריצ' או כל שמנת פרווה
2 ביצים שלמות
כף אבקת מרק בצל
כפית שטוחה אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות צלזיוס
מרפדים תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
בבצק פריך, מחוררים את הבצק מעט במזלג,
מניחים מעליו משקולת לאפיה או נייר פרגמנט
ומעליו חומוס או שעועית ואופים
רק למשך 10 דקות.
נייר הפרגמנט עם הקטניות ימנע מהבצק לתפוח
ולאבד את צורתו במהלך האפיה.
כשמוציאים מהתנור נפטרים מהקטניות.
בזמן שהבצק בתנור מכינים מלית:
מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים בו את הבצל עם הרבה סבלנות עד שהוא מקבל צבע זהוב עמוק ויפה,
מוסיפים פנימה את שני סוגי הפטריות וממשיכים לאדות תוך ערבוב בכף עץ עד שאין עוד נוזלים.
מוסיפים את הערמונים הקצוצים ואת התבלינים ומקררים מעט.
מוסיפים את השמנת (חלבית או פרוה) ושתי ביצים שלמות. מערבבים היטב.
משטחים על הבסיס שאפינו חלקית.
מחזירים לתנור לאפיה של עוד חצי שעה עד 40 דקות ובודקים שהקיש יציב.
הערות: אם רוצים מוסיפים למלית חופן גבינה צהובה או מוצרלה לפני האפיה.
טיפ: הקיש מעולה בחימום חוזר על הפלטה.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של מיכל הררי ♥