המצרכים:
תח של כ-2 קילו צלי כתף מס 5
5 עלי דפנה
6 גרגרי פלפל אנגלי
עלה סלרי
2 גזר
5 בצלים
10-8 שיני שום
2 קופסאות פיטריות חתוכות/שלמות של טעמן
צרור פטרוזיליה/כוסברה
חצי כוס יין לבן (לא חובה)
תבלינים- כורכום. פלפל שחור ותבלין פילדלפיה
שמן זית של טעמן
אפשר גם להוסיף חבילה ערמונים של טעמן
הוראות הכנה:
מכניסים את הנתח לסיר גדול עם מים שמכסים אותו. מוסיפים את עלי הדפנה. הפלפל אנגלי. הגזר. הסלרי ובצל 1 שלם מקולף. מרתיחים יחד שעתיים מכוסה.
לאחר שעתיים מוציאים את הנתח ומניחים על קרש חיתוך גדול כשעה לקירור והוצאת נוזלים.
שומרים את מי הבישול לרוטב.
כעבור שעה חותכים את הצלי לפרוסות בגודל המועדף עליכם
מטגנים כל פרוסה קלות עם מעט שמן של טעמן ומניחים בצד – (אפשר לדלג על השלב הזה ואחרי הפריסה להכניס ככה לרוטב)
לרוטב-
קוצצים 4 בצלים ומטגנים בשמן זית של טעמן.
מוסיפים 2 קופסאות פיטריות של טעמן. ואת השום ומטגנים כמה דק יחד.
מוסיפים כפית כורכום. כף גדושה תבלין פילדלפיה, כפית פלפל שחור ומעט מלח.
מוסיפים את היין נותנים ליין לנדף את האלכוהול כמה דקות. אז מוסיפים חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה.
את הגזר שבישלנו שלם חותכים לפרוסות. מסדרים בסיר את פרוסות הבשר והגזר.
אפשר גם להוסיף בשלב הזה חבילה ערמונים של טעמן. מסננים את מי הבישול ומוסיפים לצלי עד כיסוי.
מבשלים מכוסה עוד כשעה- שעה וחצי.
10 דק לפני הסוף מפזרים מעל עוד חצי מחבילת הפטרוזיליה.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של נירית טיירי ♥