המצרכים:
המצרכים:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כפית שום גבישי
כפית טימין יבש (לא חובה)
1/4 כוס סוכר
3 כוסות מי ברז פושרים
כף מלח
1/3 כוס שמן זית של טעמן
לתוספות לפי בחירה:
שימורי פטריות של טעמן/ שימורי תירס של טעמן/ שימורי אננס של טעמן
זיתים מסוגים שונים/ טבעות בצל/ פלפל צ'ילי/פלפל ירוק חריף/ פרוסות עגבניה
הוראות הכנה:
- מניחים את כל החומרים היבשים בקערה למעט
המלח, מתחילים לערבל. - מוסיפים בהדרגה 3 כוסות מים פושרים
(כוס חד פעמית לשתיה קרה). - לקראת סוף גיבוש הבצק מוסיפים 1 כף מלח ושליש כוס שמן זית.
- מערבלים במהירות נמוכה לפחות עשר דקות.
- מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- בזמן שהבצק תופח מכינים את הרוטב, מערבבים בקערית קטנה: 4-5 כפות גדושות רסק עגבניות,
3 כפות קוביות עגבניות משימורים של טעמן, 1-2 כפות שמן זית של טעמן, מלח, פלפל שחור,
כפית סוכר, כפית שום גבישי וטימין יבש לפי הטעם, 1/3 כוס מים. מערבבים היטב. - מחממים תנור ל 220- מעלות אם יש טורבו אז מפעילים אותו.
- מרדדים את הבצק לעיגולים גדולים בעובי בינוני, מומלץ להשתמש בתביות אפיה ייעודיות לפיצה
(עגולות ומחוררות). מורחים רוטב על כל עיגול בצק, מוסיפים גבינה צהובה בנדיבות ואת התוספות
שאתם אוהבים. - אופים את הפיצה בתנור שחיממנו עד שהבצק משחים ואפוי והגבינה נמסה.
*שילובים מומלצים במיוחד: אננס עם פלפל צ'ילי אדום, עגבניות עם בצל וזיתים שחורים,
פטריות עם תוספת גבינת קשקבל, תירס עם זיתם שחורים.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של מיכל הררי ♥