המצרכים:
לפטה כבד:
400 גרם כבד עוף מוכשר וצלוי
כף דבש טעמן
2 בצלים גדולים
4 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט שמן
מעט מים
לקרקרים פריכים:
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
¼ כוס שמן זית טעמן
½ כפית מלח
¼ כוס +4 כפות מים
½ כפית אבקת אפייה
2 כפות שומשום שחור
ביצה להברשה לפני האפיה
לריבת בצל:
4 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
4 כפות סוכר חום
מעט שמן טעמן
4 כפות סילאן
2 כפות דבש טעמן
רבע כוס יין אדום
הוראות הכנה:
לפטה הכבד:
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן,
- מעבירים למיקסר ומוסיפים את הכבד המוכשר, הדבש, הביצים הקשות המלח והפלפל, טוחנים הכל למחית חלקה, במידת הצורך מוסיפים מעט מים למרקם חלק יותר, שומרים במקרר.
- כדי לקבל צורה אפשר להעביר את הפטה לתבנית סיליקון בצורת מלבן אישי ולהקפיא לחילוץ קל יותר.
לקרקרים הפריכים:
- מחממים תנור לחום 190 מעלות.
- שמים בקערה את כל רכיבי הבצק ומעבדים לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק לקבלת יריעה דקה מברישים בביצה, חותכים לרצועות בגודל הרצוי
- מעבירים לאפייה בחום של 190 למשך 12 דקות.
לריבת הבצל:
- מטגנים את הבצל,
- מוסיפים סוכר, סילאן, דבש ויין ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות עד ליצירת ריבה.
להרכבת המנה כולה –
פורסים פטה, מניחים על הקרקר ומקשטים בריבת בצל.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של סיון כהניאן ♥