המצרכים:
2.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
¾ כוס שמן טעמן
3 ביצים
כוס וחצי רסק תפוחים של טעמן
כוס אגוזים קצוצים
לציפוי הקראמבל:
½ כוס אגוזים קצוצים דק
50 גר' חמאה קרה (או מרגרינה לפרווה)
½ כוס סוכר
כפית קינמון
¼ כוס קמח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180°
- טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר למשך כדקה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד איחוד מלא.
- משמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ ויוצקים לתוכה את הבלילה.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי הקראמבל עד לתערובת פירורית, מפזרים את התערובת מעל העוגה.
- אופים את העוגה למשך כ-40 דקות עד שהיא יציבה וזהובה
בתאבון 🙂
♥ המתכון של שרה אביטן ♥