המצרכים:
6 חלבונים
¼ 2 כוסות סוכר
מעט שוקולד מריר קצוץ קטן של טעמן ואגוזים קצוצים (לא חובה)
⅓ כוס קקאו של טעמן
הוראות הכנה:
בקערה חסינת חום טורפים 6 חלבונים עם 2 ורבע כוסות סוכר.
מחממים סיר קטן עם מעט מים ומחממים את החלבונים והסוכר בבן מארי על הסיר תוך כדי ערבוב מתמיד, אחרי כמה דקות בודקים אם יש עוד גרגרי סוכר בקערה, אם יש ממשיכים לערבב.
כשאין גרגרים מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ10 דקות לקבלת מרנג יציב מאד.
מעבירים לקערה נוחה לערבוב, מוסיפים שליש כוס קקאו של טעמן, ותוספות שאוהבים. אני הוספתי שוקולד ואגוזים קצוצים.
קפלים בעדינות ובנחישות עד שכל הקקאו נטמע במרנג והתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לשק זילוף.
מסמנים על נייר אפייה עיגולים בעזרת כוס כדי שנזלף עיגולים בגודל אחיד.
הופכים את הנייר כדי לא לזלף על הדיו, ומזלפים ספירלות לפי העיגולים שציירנו. מכניסים לאפייה בטורבו על 80 מעלות ללילה או לפחות לכמה שעות עד שהדיסקיות יתייבשו לגמרי.
אפשר לשמור אותן בקופסא אטומה בחוץ או במקפיא עד להרכבה אפילו שבועות.
להרכבה-
מקציפים 500 מ"ל קצפת (חלבית או צמחית)
עם 4 כפות פודינג לקצפת יציבה.
מזלפים את הקצפת בעזרת שק זילוף על דיסקית מרנג אחת. מניחים דיסקית נוספת על הקצפת, מזלפים עוד שכבה של קצפת, ומקשטים מלמעלה עם קקאו של טעמן או בצורות יצירתיות אחרות כאוות נפשכם.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של משי שטרן ♥