המצרכים:
חבילת ספגטי טעמן
⅓ כוס שמן קנולה טעמן – לטיגון הירקות
½ כוס שמן קנולה טעמן לטיגון חזה העוף.
3 גזרים בינוניים-
קלופים ומגוררים לגפרורים.
גמבה אדומה-
שטופה וחתוכה לרצועות.
פלפל צהוב-
שטוף וחתוך לרצועות.
רבע פלפל ירוק חריף-
חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום-
קלופות ומעוכות.
צרור עלי שמיר-
שטופים וקצוצים.
קופסת שימורים תירס בואקום של טעמן
3 כפות תערובת תבלין קארי
קילו פילה עוף (החלק הרך שבחזה העוף) טרי, חתוך לרצועות.
כפית מלח
הוראות הכנה:
-
- מבשלים את הפסטה על פי ההוראות בגב האריזה. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים בסיר רחב (רצוי ווק) ⅓ כוס שמן קנולה, מוסיפים את רצועות הגזר והגמבה, ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
- מוסיפים את רצועות הפלפל החריף, ואת התירס. מטגנים לעוד 3 דקות. מוסיפים את כפית המלח, כף אחת של קארי (מתוך ה-3 כפות) ואת השמיר הקצוץ ומערבבים.
- מכבים להבה ומניחים בצד.
- בסיר נפרד, מניחים ½ כוס שמן קנולה, כשהשמן מתחמם מוסיפים את 2 כפות הקארי הנוספות.
- מטגנים בכמה פעמים את רצועות חזה העוף בשמן וקארי (בכל פעם לטגן רבע מכמות חזה העוף) עד שהוא מיטגן קלות והופך ללבן, עם מעטה זהוב מבחוץ.
הרכבת המנה:
מוסיפים את רצועות חזה העוף המטוגן לירקות המוקפצים ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר הירקות וחזה העוף את הפסטה המבושלת והמסוננת ומגישים חם.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של ענבל מ. עיני ♥