טעמן | שיווק מוצרי מזון

מרק פטריות מופלא

המצרכים:

גרם חמאה
2 כפות שמן זית של טעמן
1בצל בינוני קצוץ קטן קטן
1 קופסאת שימורים פטריות פרוסות של טעמן
1 קופסאת פטריות שלמות של טעמן
(לחתוך כל פטריה על חצי)
1 כף חמאה (נוספת)
2 כפות קמח
חצי כוס יין לבן יבש
1.5 כוסות שמנת מתוקה

½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית אגוז מוסקט
קורט טימין מיובש
(אם אתם פחות אוהבים ניתן לוותר)
כפית פסטו מוכן ¼
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף קורנפלור + רבע כוס מים קרים
1.5 ליטר מים

הוראות הכנה:

מחממים מעט את החמאה והשמן ומטגנים בהם את הבצל.
בזמן שהבצל מיטגן – סוחטים היטב את שני סוגי הפטריות וכשהבצל משחים מוסיפים אותן לסיר.
מטגנים עוד 2 דקות.
מזיזים את הבצל והפטריות לצד, מוסיפים כף חמאה ו 2- כפות קמח ומטגנים קלות ליצירת רביכה.
מערבבים הכל.
מוסיפים חצי כוס יין לבן יבש +
1.5 כוסות שמנת מתוקה.
כוס מים קרים. ¼ מוסיפים את כל התבליני והפסטו ולאחר מכן את הקורנפלור מעורב עם
1 ליטרים של מים. ½ מוסיפים
מביאים לרתיחה, מנמיכים מאד את האש (זהירות, זה גולש)
מבשלים על אש פיצית עד שהמרק מסמיך והריח מתפשט בבית שכבר אי אפשר להתאפק.
טעים להגיש עם ברוסקטה מבאגט ועם טוויל גבינה צהובה.

בתאבון 🙂

♥ המתכון של מיכל הררי ♥