המצרכים:
4-5 בטטה בינוני
1 בצל
2 שיני שום קצוצות
1 תפו"א
1 גזר
2 ענפי סלרי
1 כף מלח
¼ כפית פלפל שחור טחון
נגיעה עדינה של אגוז מוסקט
5 כפות שמן זית
לקישוט פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות גסות
קוצצים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה (לא יותר)
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
מוסיפים את הירקות ומערבבים כמה דקות ,עד שהירקות מקבלים גוון צרוב אבל לא שרוף.
מוסיפים עוד ¼1 ליטר מים (רק לכיסוי של הירקות ולא יותר מידי) ומביאים לרתיחה.
מחכים עד לבעבוע ומוסיפים מלח ופלפל
מבשלים על אש נמוכה עוד כ 20 דקות.
התערובת צריכה להיות סמיכה, כך שאין צורך להוסיף עוד מים!
ממתינים עד שהנוזלים מצטמצמים ואז טוחנים את המרק עם בלנדר מוט.
מוסיפים אגוז מוסקט
טעמי ותקני תיבול. (המתיקות של הבטטה מצריכה לפעמים עוד מלח לאיזון)
להגשה: קוצצים פטרוזיליה ומפזרים במרכז המרק, מזלפים מעט שמן זית
וכמה גרגירים של פלפל שחור.
בתיאבון!
♥ המתכון של מירי קוקיאשוילי ♥