המצרכים:
חבילה עלי פילו
2 קישואים
6 פלפלים בשלושה צבעים (אדום, ירוק, צהוב)
2 בצלים
3 גזרים
1 שימורי פטריות שלמות טעמן
שמן זית טעמן
100 גרם ערמונים קלופים בואקום טעמן
מלח גס
פלפל שחור
רוזמרין יבש
100 גרם גבינה בולגרית
הוראות הכנה:
לאנטיפסטי: חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות, מזלפים בנדיבות שמן זית, מלח גס
ורוזמרין. אופים על חום גבוה 200 מעלות למשך 30 דקות, ומקררים.
לאחר הקירור, מעבירים לקערה ומוסיפים גבינה בולגרית, ופלפל שחור, מסננים את שימורי
הפטריות מנוזלים ומוסיפים לקערה, מתקנים תיבול.
לקרם הערמונים: במעבד מזון שמים את הערמונים, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור ,
כפית שמן זית וחצי כוס מים רותחים,
טוחנים למסה חלקה, אם חסר נוזלים מוסיפים מעט עד שנוצר קרם חלק.
עוברים להכנת המאפים-
מניחים 2 דפי פילו, חותכים כל עלה לחצי, מורחים את העלים בשמן זית, מניחים 2 כפות
מהמילוי וסוגרים לצורה הרצויה.
אופים בתנור על חום של 180 מעלות למשך 15 דקות, מגישים עם קרם הערמונים.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של סיון כהניאן ♥