טעמן | שיווק מוצרי מזון

טורט תפוזים לט"ו בשבט עם פעילות של חני

המצרכים:

7 ביצים L

1.5 כוסות סוכר לבן דק 

1 כוס שמן קנולה של טעמן

1 כוס מיץ תפוזים

חצי כפית תמצית וניל

רבע כוס מיץ לימון 

גרידת תפוז  שלם

2.5 כוסות קמח תופח

 

להכנת קרם הקוקוס:

פחית קרם קוקוס

חבילת פודינג וניל קטן

קצפת פרווה – ריצ

 

למילוי:

פירות משומרים של חברת טעמן

 

לגנאש:

גנאש לבן.

קופסת קצפת פרווה או שמנת.

100 גרם שוקולד לבן של טעמן

100 גרם שוקולד חלב או מריר של טעמן,

 

להגשה:

אבקת סוכר.

 

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, מקציפים עוד 5 דקות לקצף יציב.

מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.

מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.

מוסיפים את מיץ התפוזים, הלימון וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.

מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.

מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בתנועות קיפול עם מרית ("לקקן").

להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה.

הבלילה שנשארה,אפשר ליצוק לתבנית אינגליש קייק.לצורת הגזע של העץ.

מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה.

כשהעוגה נראית מוכנה.

להגשת העוגה בצורת עץ לט"ו בשבט:

חוצים את העוגה לרוחבה.

מקררים.

 

מכינים את קרם הקוקוס:

מקציפים את קצפת הריצ עם פודינג וניל וקרם קוקוס עד להתייצבות.

מורחים על החלק התחתון של העוגה.

מוסיפים:

אפרסקים חצויים של חברת טעמן.

פרוסות מנגו של חברת טעמן.

מניחים את החצי השני של העוגה מעל.

מצפים את החלק העליון של העוגה בקרם.

ומקשטים בפירות המשומרים של חברת טעמן.

חצאי אפרסקים

מנגו

ליצי

פפאיה.

 

מעטרים את  הצדדים בשברי אגוזים.

 

לחלק של הגזע

מכינים 2 סוגי גנאש. 

 

גנאש לבן.

מחממים ½ קופסת קצפת פרוה או שמנת עד לסף רתיחה ומכבים.

מוסיפים פנימה 100 גרם שוקולד לבן של טעמן,

ממתינים ומערבבים. כשמתקרר מורחים על העוגה הקטנה.

המרקם אמור להיות כמו ממרח.

 

גנאש חום

מחממים ½ קופסת קצפת פרוה או שמנת עד לסף רתיחה ומכבים.

מוסיפים פנימה 100 גרם שוקולד חלב או מריר של טעמן,

ממתינים ומערבבים. כשמתקרר מורחים על העוגה הקטנה.

המרקם אמור להיות כמו ממרח.

 

העוגה הקטנה תהיה הגזע של העץ.

 

מחברים את העוגה עם הפירות ואת עוגת הגזע.

מעטרים סביב בעלים.

 

פעילות ילדים:

מביאים לכל ילד דפים בגודל קטן.

מבקשים מהילדים לכתוב על הפתק משאלות

  1. איזו תכונה טובה רוצים לטעת?
  2. איזה תכונה אתם רוצים לקטוף?

מסבירים

העץ יונק את החיות שלו מהאדמה,ודרך השורשים המים עולים לגזע ומשם לענפים,עלים,פרות,

בלי ההשקיה לא נוכל לקבל פרי,או פרח.

כדי לקטוף תכונה טובה,צריך לטעת,להשקות,ולהשקיע.

הילדים מכניסים את הפתקים לעוגה.

וכשפורסים כל ילד מקבל תכונה. וצריך לנחש למי זה מתאים מבני הבית

ואיחול מהלב.

בתאבון 🙂

♥ המתכון של חני פרהט ♥