המצרכים:
300 גרם קמח
200 גרם מחמאה/ חמאה
100 גרם סוכר
ביצה
500 מל שמנת פרווה/ שמנת מתוקה
1 כוס חלב/חלב שקדים
6 כפות פודינג וניל
חצי כוס דבש טעמן
הוראות הכנה:
- אופן הכנת הבצק:
- במעבד מזון מערבבים יחד קמח, אבקת סוכר,מחמאה וביצה לקבלת בצק פירורי. מוציאים מהמקסר מאחדים לכדור עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
- לאחר כשעה מחממים תנור לחום 200 מעלות. מוציאים את הבצק מהקירור, מרדדים לריבוע בגודל 30 ס'מ, חותכים ל-3 רצועות של 10 ס"מ, דוקרים במזלג ואופים על חום של 200 מעלות כ-15 דקות או עד שמזהיב.
- מוציאים מהתנור, בשלב הזה הבצק עדין ומתפורר ולכן ממתינים שיתקרר לחלוטין.
אופן הכנת מוס דבש:
- מקציפים במיקסר יחד את השמנת והחלב שקדים, הפודינג והדבש ולקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
- בונים את העוגה: מניחים פס בצק, מזלפים תלוליות קצפת,שוב פס בצק ושוב תלוליות קצפת. מסיימים בשכבת קצפת. ניתן לקשט בשוקולדים או בפירות או לזלף בנוסף לקצפת ריבת חלב,חמאת בוטנים,נוגט וכל מה שאוהבים.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של סיון כהניאן ♥