המצרכים:
10 חתיכות חזה עוף דק ורחב למילוי
300 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
חופן צנוברים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
תבלין ראס אל חנות, מלח ופלפל לפי הטעם
קיסמי שיניים לסגירה
לציפוי:
מכינים תערובת של:
שמן, פפריקה,מלח, פלפל ותבלין לפרגיות
לרוטב:
2 בצלים חתוכים לפרוסות
כף גדושה דבש של טעמן
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות רוטב צ'ילי
חצי כוס מים
שקית ערמונים בואקום קל של טעמן
הוראות הכנה:
- מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן ומזהבים בו את הבצל. מוסיפים את הבשר הטחון, הצנוברים, הפטרוזיליה והתבלינים – מערבבים על גבי האש עד שהבשר מבושל. מצננים.
- מניחים את חזה העוף בין 2 ניירות אפיה ודופקים בעדינות כדי לשטח אותו מעט.
- מסדרים מילוי במרכז כל חזה עוף ומגלגלים בצורה מהודקת. נועצים קיסם כדי שלא ייפתח.
- מורחים על כל החזות את תערובת השמן והתבלינים.
- מטגנים כל חזה כשהצד של הסגירה נמצא כלפי מטה. מוציאים בזהירות את הקיסם והופכים לטיגון מצד שני.
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצלים ומקרמלים עם כף דבש של טעמן.
- מוסיפים 3 כפות רוטב צ'ילי ו-3 כפות רוטב טריאקי, חצי כוס מים וערמונים
- מכניסים פנימה את גלילות החזה ומבשלים על חום נמוך כ- 10 דקות. הופכים באמצע.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של נירית טיירי ♥