טעמן | שיווק מוצרי מזון

גרטן תפוחי אדמה ובטטה

המצרכים:

לרוטב:
80 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנטנות
1 שן שום גדולה קצוצה קטן –
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כפית שטוחה אגוז מוסקט
חצי כפית טימין
כמה גרגרי פלפל אנגלי

8-10 תפוחי אדמה גדולים פרוסים
בטטה אחת פרוסה
1.5 קופסאות שימורים פטריות חתוכות של טעמן
חבילת ערמונים של טעמן קצוצים גס

אופציונלי: לפיזור לאחר האפיה –
גבינה צהובה מגוררת, הכמות תלויה רק בכם.

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום 200 מעלות. הכמות מתאימה לתבנית חד פעמית הכי גדולה שיש !

מסדרים בתבנית שורות שורות של תפוחי האדמה והבטטה באופן שכל פרוסת ירק עולה מעט על זו
שלפניה.
מפזרים מעל השורות המסודרות את הפטריות והערמונים באופן אחיד.
בכלי גדול מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים על גבי הירקות בתבנית.
מכסים את התבנית היטב בנייר אלומניום של טעמן, מכינסים לתנור ואופים כשעה וחצי או עד
שתפוחי האדמה רכים והרוטב סמיך מאד.
מסירים את רדיד האלומינום ומפזרים אם רוצים גבינה צהובה מעל הכל.
אופים עוד דקות ספורות רק עד שהגבינה נמסה.
אפשר לחמם גם על הפלטה. מגישים חם מאד,
משמינים מנחת.

בתאבון 🙂

♥ המתכון של מיכל הררי ♥