המצרכים:
6 בצלים ארוכים וצרים מקולפים.
למלית הבשר:
חצי קילו בשר טחון
1 חלמון ביצה
1 כף תבלין "ראס אל חנות"
ליבות הבצלים שנשארו, קצוצים כמה שיותר דק וקטן.
1 כפית כמון
כפית שטוחה פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית טעמן
1 בצל גדול מאד חתוך לחצאי טבעות דקיקות
חופן צימוקים
¾ כוס יין אדום
2 כפות דבש של טעמן
½ כיפית קינמון
½ כפית מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה:
- חורצים כל בצל לאורכו רק עד החצי, ומקלפים בעדינות שכבה אחר שכבה. את ליבת הבצל שכבר לא ניתן לקלף שומרים בצד. כדי להקל על פירוק הבצל אפשר להכניס למיקרוגל למשך דקה (זהירות מכוויות)
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית וממלאים את כיסוני הבצל שהתקבלו מהפרדת השכבות.
- מכינים את הבסיס והרוטב: מחממים את השמן זית ומוסיפים בצל גדול מאד חתוך לחצאי טבעות דקיקות ואת ליבות הבצל שנשארו מהפרדת השכבות. מקרמלים את הבצל על אש קטנה וזה לוקח קצת זמן, סבלנות. כשהבצל ממש חום עמוק ויפה מוסיפים לו חופן צימוקים.
- מוסיפים 3/4 כוס יין אדום ואת הדבש. מוסיפים לרוטב חצי כפית קינמון.
- מסדרים את הבצלים הממולאים על הבסיס שהכנו בסיר. מתבלנים מלמעלה רק במעט פלפל שחור גרוס ובמלח גס.
- מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר מביאים לרתיחה ומבשלים על אש ממש קטנה עד שהרוטב מסמיך היטב והבשר מבושל.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של מיכל הררי ♥