טעמן | שיווק מוצרי מזון

ארנצ'יני-כדורי אורז ומוצרלה

המצרכים:

לכדורים:
מעט שמן זית של טעמן (כ 3-4- כפות)
1 קופסאת שימורים פטריות של טעמן
בצל גדול
3 כוסות אורז עגול (כמו לסושי)
כדורי בייבי מוצרלה
מלח פלפל

לציפוי:
2 ביצים טרופות בקערה
קערה עם קמח
קערה עם פרורי לחם

לרוטב:
1 בצל
קצת שום לפי הטעם
כף רסק עגבניות
כוס קוביות עגבניות של טעמן
מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל, כפית סוכר וקצת תבלין לפיצה
למלית:
כדורי מוצרלה (לחלופין אפשר למלא
בגבינות קשות אחרות שאוהבים)

לטיגון: שמן קנולה של טעמן

הוראות הכנה:

מטגנים בסיר קוביות בצל בשמן זית של טעמן עד שמזהיב, מסננים היטב וקוצצים את הפיטריות לחתיכות
קטנטנות, מטגנים יחד כמה דקות.
מוסיפים 2 כוסות אורז ו 2- וחצי כוסות מים רותחים, מוסיפים מלח ופלפל.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בחום נמוך כ 15- דקות.
מכבים אש ומשאירים עוד 5 דקות מכוסה.
לאחר 5 דקות פותחים את הסיר ומניחים מגבת לספיגת האדים. מחכים שהאורז יתקרר.
קורצים בידיים רטובות עיגול מהאורז בגודל כדור פינג פונג, פותחים בכדור גומה בעזרת האצבעות, וממלאים
בכדור מוצרלה. סוגרים חזרה ומגלגלים. מהדקים את הכדורים היטב כדי שלא יפתח בטיגון.
טובלים כל כדור אורז קודם בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי לחם.
מטגנים בשמן חם ועמוק עד שהכדורים שחומים וקריספיים.
הכנת הרוטב:
מטגנים בצל עד שנעשה שקוף, מוסיפים שום כתוש, כף רסק ואז את הסוכר.
מוסיפים מלח, פלפל ותבלין לפיצה.
מוסיפים את השמנת ומבשלים על חום נמוך עד שמתאדה מעט.
מגישים את הכדורים יחד עם הרוטב החם.

בתאבון 🙂

♥ המתכון של נירית טיירי ♥