המצרכים:
½ 1 קילו צלעות בקר ללא עצם
3 כפות שמן זית של טעמן
1 בצל גדול חתוך לפלחים
4 שיני שום חצויות
כ-20 תפוחי אדמה קטנטנים עם הקליפה שטופים היטב
¾ כוס יין אדום
½ כפית קינמון
1 כף דבש של טעמן
2-3 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי שלם
½ כף אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת שום
⅓ כוס צימוקים (לא חובה)
מלח גס או מלח ים אטלנטי לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
- שמים בסיר לחץ 2 כפות שמן זית ומחממים מעט, מניחים פנימה את הבשר וצורבים מכל צדדיו היטב, מכסים במים, מביאים לרתיחה, סוגרים את השסתום ומבשלים שעה.
- בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- לאחר כשעה פותחים בצורה בטוחה את סיר הלחץ, מוציאים את הבשר ושומרים את נוזלי הבישול.
- בתבנית עמוקה או סיר גדול שמתאימ/ה גם לכיריים וגם לתנור מטגנים פלחי בצל ושיני שום בכף שמן זית עד הזהבה יפה, מוסיפים את תפוחי האדמה חתוכים על חצי עם הקליפה.
- מוסיפים את נתח הבשר, את כל התבלינים ואת הדבש והיין. מוסיפים את הצימוקים (אם רוצים), מכסים עד 3/4 גובה במי הבישול. מביאים לבעבוע עדין על הגז, מכסים היטב ומעבירים לתנור למשך כ-3 שעות. מפעם לפעם פותחים ו'משקים' את הבשר בנוזלים.
- אם הנוזלים הצטמצמו מידי – מוסיפים עוד ממי הבישול הנותרים. הבשר צריך לצאת רק עם מעט רוטב.
- נהדר להגיש את המנה לצד אורז לבן.
- טיפ: אפשר להוסיף פטריות טריות שלמות או חתוכות על חצי !
בתאבון 🙂
♥ המתכון של מיכל הררי ♥