המצרכים:
2 בצל גדול
4 שיני שום קלופות
2 גזר גדול
1 בטטה בינונית
2 גבעולי סלרי טרי (עם או בלי עלים: לפי טעם אישי)
צרור כוסברה
1 קופסת שימורים עגבניות קצוצות של טעמן
שמן זית של טעמן
כוס עדשים כתומות שטופות היטב
כוס גריסי פנינה שטופות היטב
לתיבול:
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק בצל
כפית גדושה מכל דבר:
כפית גדושה כמון
כפית גדושה זנגביל טחון
כפית גדושה אבקת קארי
כפית גדושה מלח
הוראות הכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.
קוצצים את שיני השום, מוסיפים ומערבבים שתי דקות
מוסיפים את העגבניות הקצוצות
גוררים את הירקות לפסים דקים בפומפייה או במעבד מזון
מוסיפים לסיר ומערבבים
מוסיפים כוס עדשים כתומות וכוס גריסי פנינה
מוסיפים את התבלינים
ממלאים מים פי 2 מגובה הרכיבים שבסיר.
מביאים לרתיחה ללא מכסה עד לביעבוע
סוגרים את הסיר
מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות
מגישים חם
בתיאבון!
- ניתן להקפיא, עדיף בתבניות פיירקס
♥ המתכון של לירון בן סעדון ♥