המצרכים:
4 יחידות דלעת ערמונים קטנות
2-3 כפות דבש טעמן למריחה
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי קילו בשר טחון (צלעות)
1 כף נוספת דבש טעמן
1 בצל גדול
תבלין ראס אל חנות לפי הטעם
1 סלסילה פיטריות
צרור פטרוזיליה
חופן צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום 220 מעלות
- חוצים את דלעות הערמונים לשניים ומנקים את הפנים
- אם צריך מורידים מעט מהתחתית כדי ליישר את הדלעת שתעמוד יפה.
- מסדרים בתבנית על נייר אפיה ומברישים בשמן כל יחידה. זורים מלח ופלפל ומורחים דבש על כל אחת מהדלעות.
- מכסים היטב בנייר כסף ואופים כשעה עד שהדלעות רכות
- בינתיים – מטגנים במחבת גדולה בצל קצוץ עד הזהבה. ומוסיפים כף דבש טעמן. מוסיפים פיטריות קצוצות קטן ולבסוף את הבשר הטחון. מתבלים במלח, פלפל ותבלין ראס אל חנות.
- כשהבשר מבושל מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה ואת הצנוברים. נותנים לתערובת להתקרר קצת.
- ממלאים את כל אחת מהדלעות בתבשיל הבשר. ואופים יחד כ-15 דקות נוספות לספיגת טעמים
בתאבון 🙂
♥ המתכון של נירית טיירי ♥