מצרכים:
כוס שמן טעמן למריחה או תרסיס שמן
תבנית עגולה מתפרקת, קוטר 26, משומנת.
1 חבילת עלי פילו, מופשרת במקרר על פי ההוראות
למלית:
כוס וחצי אגוזי מלך גרוסים
כוס וחצי שקדים טבעיים גרוסים
¼ כוס דבש טעמן
3 כפות גדושות סוכר
קורט מלח
כפית קינמון
קורט הל טחון (לא חובה אבל בהחלט מוסיף)
לסירופ דבש:
כוס סוכר
½ כוס מים
½ כפית מיץ לימון משומר טעמן
¼ כוס דבש טעמן
3-4 מקלות ציפורן (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום 170° .
- מערבבים את כל חומרי המלית יחד בקערה
- על משטח משומן קלות, פותחים את עלי הפילו, מפרידים עלה פילו, מברישים אותו בשמן, וחותכים אותו ל3- חלקים שווים. בינתיים מכסים את העלים האחרים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
- מניחים על כל שליש בקצהו כף מהמלית ומשאירים שוליים של כס"מ וחצי מכל צד.
- מתחילים לגלגל את המלית בתוך העלה ליצירת סיגר, כאשר תוך כדי גלגול מקפלים את השוליים פנימה כדי שהמילוי לא יברח החוצה.
- חותכים את הסיגר באמצעו, ניתן ורצוי להיעזר במספריים. מניחים בתבנית כאשר הצד המקופל של הסיגר פונה כלפי מטה.
- חוזרים על אותה הפעולה עם כל עלי הפילו והמלית, ומניחים בצורה צפופה בתבנית.
- אופים כ-25 דקות, או עד שפני הבקלאווה מזהיבים, מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את סירופ הדבש: מניחים את כל רכיבי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים את כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהסירופ מסמיך.
- מברישים בעזרת מברשת סיליקון את הבקלאווה כאשר הסירופ חם והבקלאווה קרה.
בתאבון 🙂
♥ המתכון של ענבל מ. עיני ♥